הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

עוצמה מתפרצת: דירוג הכוח לקראת המונדיאל

הכישרון של צרפת, הדומיננטיות של גרמניה, התקווה של מסי ורונאלדו וזו שתעקוף את כולן בסיבוב. חודש בדיוק לשריקת הפתיחה למונדיאל, ולאחר הגרלת שלב הבתים אפשר לדרג את הנבחרות שיגיעו הכי רחוק ברוסיה. לא מסכימים איתנו? טקבקו והביעו דעתכם

אבירן גרין
אבירן גרין  14.05.18 - 14:30

תגיות: מונדיאל

הרגע לו כל אוהד כדורגל מחכה במשך ארבע שנים - עוד רגע כאן. בעוד חודש בדיוק, מונדיאל 2018 ברוסיה ייצא לדרך ויביא איתו אינספור סיפורים, מאבקים גדולים וזוכה מאושרת אחת בגביע הנוצץ. אז לפני שזה יקרה ובהתאם למומנטום בו מגיעות 32 הנבחרות לטורניר היוקרתי ביותר בכדורגל העולמי, אין זמן טוב יותר לדירוג העוצמה.

32. פנמה - אף אחד עדיין לא ממש הבין איך הנבחרת רוויית השחקנים האלמונים, שמעולם לא חוותה טורניר גדול, הצליחה לעלות למונדיאל כנגד כל הסיכויים ולהשאיר את ארצות הברית בבית. עם אנגליה, בלגיה וטוניסיה, וכשהיא ניצחה פעם אחת בחמשת המשחקים האחרונים, פנמה צפויה להיות בשר התותחים של בית 7.

31. ערב הסעודית - הנבחרת מהמפרץ הפרסי נהנית מעליית מדרגה ומציגה לראווה מספר שחקנים בליגה הספרדית, אבל עדיין מדובר באחת החלשות שיגיעו לרוסיה. במשחקי ההכנה האחרונים הסעודים חטפו רביעייה מבלגיה ואפילו רביעייה מעיראק, ואל תתפלאו אם גם הפעם הם יסיימו ללא נקודות.

30. פרו - האינקאס נראו לא רע במשחקי ההכנה ואף ניצחו את קרואטיה ואיסלנד, אבל מלבד ג'פרסון פרפאן הוותיק, אין להם יותר מדי שחקנים שייקחו פיקוד וירימו אותם למעלה. למרות זאת, הפרואנים יכולים לחלום על הפתעה בבית שכולל בין היתר את צרפת, דנמרק ואוסטרליה.

29. קוסטה ריקה - זוכרים את הפתעת מונדיאל 2014? אל תבנו על זה פעם נוספת. לוס טיקוס רושמים רצף מחפיר במשחקי ההכנה עם ארבעה הפסדים בחמישה משחקים ואפילו לרוסיה הם הגיעו בקושי רב. קשה להאמין שיהיה להם מה למכור בבית עם ברזיל, שווייץ וסרביה החזקות.

28. טוניסיה - באליפות אפריקה אשתקד היא נראיתה מעולה ובניגוד לטורנירים הקודמים, נהנית משחקנים רבים שיצאו מגבולות המדינה. קשה להאמין שתעשה את הבלתי ייאמן מול אנגליה ובלגיה ותעפיל לראשונה בתולדותיה לשמינית, אבל היא בהחלט יכולה לכוון למקום השלישי והמכובד.

27. אוסטרליה - טים קייהיל עדיין כאן וגם ניקיטה רוקביצה עשוי להיכלל בסגל הסופי של הסוקרוס, שיקוו לעלות לשמינית על חשבון דנמרק. בקונפדרציות אוסטרליה נלחמה ועשתה אפילו צרות לגרמניה, אבל קשה להאמין שזה יספיק ליותר משמינית גמר. בכל מקרה, שימו לב לכוכב הגדול של האדרספילד העונה, ארון מוי.

26. יפן - טקאשי אינוי, שינג'י קגאווה והחברים יקוו לנצל את הבית השוויוני יחסית על מנת להעפיל לשמינית הגמר בפעם השלישית בתולדותיהם, אבל ליותר מזה הם כנראה לא יהיו מסוגלים. גם העובדה שהסמוראים רושמים רצף של שלושה משחקים ללא ניצחון שכולל הפסד לאוקראינה ורביעייה מהיריבה הגדולה, דרום קוריאה, באליפות אסיה, לא מעלים להם את המניות.

25. מרוקו - אריות האטלס לא היו בבמה המרכזית של הכדורגל העולמי מאז 1998, אבל באמצעות סגל עמוס כישרון שסיים במקום הראשון בבית המוקדמות והדיח את חוף השנהב, יש להם על מה להסתמך. מרוקו נמצאת ברצף משוגע של 12 ניצחונות ב-14 משחקים, כולל 0:4 מרשים על ניגריה במוקדמות אליפות אפריקה וניצחון במשחק ידידות בסרביה, אבל העובדה שהיא נמצאת בבית אחד עם פורטוגל וספרד תגרום לה כנראה להסתפק במקום השלישי.

24. ניגריה - הסופר איגלס מציגים פעם נוספת סגל איכותי במיוחד, אבל ייאלצו להסתדר בבית קשה מאוד שכולל את ארגנטינה, איסלנד וקרואטיה. את שלב המוקדמות ניגריה סיימה במקום הראשון מעל קמרון ואלג'יריה ואפילו ניצחה לפני חודש וחצי את פולין, אבל קשה להאמין שזה יספיק לשמינית הגמר.

23. איראן - הישג השיא שלה הוא שלב הבתים והיא סיימה את המוקדמות במקום הראשון וללא אף הפסד, אבל רק נס יגרום לאיראן לסיים מעל פורטוגל או ספרד בבית 2. למרות זאת, האיראנים מעמידים סגל לא רע בכלל שכולל את הכוכב העולה, עלירזה ג'הנבחש מאלקמאר. זה אותו שחקן שלא רצה לשחק מול מכבי תל אביב בליגה האירופית. זוכרים?

22. רוסיה - רק העובדה שהיא המארחת של הטורניר העניק לה מקום גבוה בהרבה ממה שמגיע לה בדירוג. למרות שארטם דזיובה יעמוד לרשות סטניסלב צ'רצ'סוב, בשנים האחרונות הרוסים מגיעים לטורנירים הגדולים רע מאוד וגם בקונפדרציות הם לא עברו את שלב הבתים תוך כדי תצוגות חלשות. בבית שכולל את מצרים של מוחמד סלאח ואורוגוואי, רק הדחיפה מבית יכולה להציל את המארחת ולשלוח אותה לשמינית בפעם הראשונה לא בתור ברית המועצות.

21. איסלנד - כמו ב-2016, גם הפעם נופתע מהעובדה שמדינה כל כך קטנה שולחת נציגה עוצמתית שכזאת לבמה הגדולה של הכדורגל העולמי. למרות שני הפסדים במשחקי ההכנה למכסיקו ופרו, האיסלנדים יגיעו לרוסיה בכל הכוח ויקוו לגנוב את המקום השני בבית שכולל את ארגנטינה, קרואטיה וניגריה. מוכנים לעוד קריאות עידוד ויקינגיות?

20. דרום קוריאה - כמה חבל שהקוריאנים נקלעו לבית הקשה ביותר במונדיאל שכולל את שבדיה, מכסיקו וגרמניה. אחת הנבחרות החזקות באסיה אמנם סבלה מקמפיין מוקדמות חלש שכלל שלושה הפסדים, אבל הסגל המצוין שלה, בניצוחו של סון האונג מין הנהדר, עשוי להספיק כדי להשיג את המקום השני ולהעפיל לשמינית הגמר בפעם השנייה בשלושת הטורנירים האחרונים.

19. סנגל - דירוג גבוה מדי לדעתכם? תשאלו את סדיו מאנה וקאלידו קוליבאלי שנהנים מעונה מטורפת מבחינתם. אין ספק שמדובר בתור הזהב של האריות של טראנגה, ובבית שוויוני יחסית הם בהחלט יכולים להיות התקווה של אפריקה. גם העובדה שרשמו הפסד אחד בלבד מאז ההדחה בפנדלים ברבע גמר אליפות אפריקה מוסיפה לסנגלים.

18. מכסיקו - למונדיאל 2014 היא הגיעה בקושי רב ורק קאמבק מטורף של הולנד מנע מהטריקולור להעפיל לרבע הגמר, אז מה יקרה כשהיא מגיעה במומנטום מעולה ועם הפסד אחד בלבד במוקדמות? צ'יצ'אריטו, הירווינג לוסאנו והחברים בהחלט יכולים להשיג את המקום השני שעשוי להיות שווה מפגש מול ברזיל.

17. דנמרק - כריסטיאן אריקסן מסיים עונה מדהימה בטוטנהאם ואיתו הדנים יכולים לפנטז על המקום השני בבית שכולל את צרפת, אוסטרליה ופרו. האדומים סיימו במקום השני בבית המוקדמות, מתחת לפולין ובפלייאוף מחצו 1:5 את אירלנד וזכו בכרטיס לרוסיה. העפלה רביעית לשמינית הגמר בהחלט אפשרית.

16. שווייץ - שרדאן שאקירי, גרניט ג'אקה וחבריהם עשו הרבה צרות לפורטוגל במוקדמות, אבל בסופו של דבר סיימו במקום השני והעפילו דרך הפלייאוף. שווייץ מגיעה פעם נוספת במומנטום לא רע בכלל ועם הפסד אחד בלבד ב-15 משחקים מאז ההדחה בשמינית גמר יורו 2016. היא בהחלט יכולה לבנות על המקום השני בבית שכולל את ברזיל, סרביה וקוסטה ריקה.

15. פולין - כן, הפולנים סיימו במקום הראשון בבית המוקדמות, אבל עשו זאת בקושי רב ונהנו מהגרלה פשוטה יחסית. גם רוברט לבנדוסקי עצמו ביקר במהלך הקמפיין לא פעם את היכולת של נבחרתו ורק שערים אדירים שלו, שהעניקו לו את מלכות השערים של המוקדמות, מנעו הסתבכות. למזלם של כוכב באיירן ופולין, היריבות בבית 8 חלשות יותר והמקום הראשון בהחלט ריאלי. מול בלגיה או אנגליה בשמינית לא בטוח שזה יספיק.

14. מצרים - צמד המילים שהפך להיות מזוהה עם הנבחרת הזאת הוא כמובן מוחמד סלאח, אבל גם מלבדו הפרעונים מעמידים סגל רחב עמוס בשחקנים מוכשרים כמו מוחמד אלנני, אחמד חגאזי ורמאדן סובחי. מצרים, שלא הייתה במונדיאל מאז 1990, תקווה לזכות בכרטיס לשמינית הגמר שיכול להפגיש את סלאח ראש בראש עם כריסטיאנו רונאלדו. זה הולך להיות מעניין.

13. סרביה - הנשרים כאן אחרי שפספסו את המונדיאל בברזיל והם פה כדי להגיע רחוק. הסרבים סיימו במקום הראשון בבית די שוויוני במוקדמות תוך שהם מפסידים פעם אחת בלבד. נמניה מאטיץ', דושאן טאדיץ' ושאר הסגל המוכשר של מלאדן קרסטאיץ' מגיע רעב מאוד לרוסיה.

12. קרואטיה - עם קישור מדהים שכולל את לוקה מודריץ', איבן ראקיטיץ' ואיבן פרישיץ', והתקפה שבנויה ממריו מנדז'וקיץ' וניקולה קאליניץ', הקרואטים מגיעים עם הרבה ציפיות. ביורו 2016 קרואטיה הייתה הנבחרת המלהיבה בבית שכלל את ספרד, והודחה רק על ידי פורטוגל בשמינית הגמר. הפעם היא לא מתכוונת ליפול על זוטות, ובבית עם ארגנטינה, איסלנד וניגריה, המקום השני ריאלי בהחלט.

11. שבדיה - מי צריך את זלאטן איברהימוביץ'? הצהובים-כחולים הסתדרו בקמפיין המוקדמות בצורה פשוט מצוינת ללא הכוכב הענק שלהם, עשו המון צרות לצרפת, השאירו את הולנד בבית טורניר גדול שני ברציפות והדיחו את איטליה. בשני משחקי ההכנה האחרונים הם הפסידו לצ'ילה ורומניה, אבל עם סגל איכותי הם יכולים לפנטז על השמינית פעם נוספת.

10. קולומביה - חאמס רודריגס מגיע במומנטום נהדר ובתור אלוף גרמניה, רדאמל פלקאו עדיין בכושר מעולה ואיתם הקולומביאנים יקוו להגיע פעם נוספת לפחות לשמינית הגמר. הבית של קולומביה כולל את פולין, סנגל ויפן, כך שזה אפשרי בהחלט לסיים באחד משני המקומות הראשונים. למרות זאת, קמפיין המוקדמות החלש מהווה תמרות אזהרה עבור חוסה פקרמן ושחקניו.

9. אורוגוואי - מאז חמשת ההפסדים הרצופים בין סוף 2016 ותחילת 2017, הסלסטה הצליחה לחזור לעניינים ולהשיג את המקום השני בבית המוקדמות של דרום אמריקה. עם שני ניצחונות בשני משחקי ההכנה האחרונים שלה, ועם לואיס סוארס ואדינסון קבאני, שסיים בראש טבלת כובשי השערים במוקדמות, רבע הגמר בהישג יד (למרות שהיא עלול לקבל את פורטוגל או ספרד בשמינית).

8. אנגליה - אתם מכירים את הנוהל. עוד טורניר גדול, עוד עומס של ציפיות בלתי נגמר על נבחרת שלושת האריות ועוד סיום עגום לקמפיין חלש. שום דבר לא יכול להבטיח שגם המונדיאל ברוסיה יהיה שונה מקודמיו, אבל תחת גארת' סאות'גייט נראה שאנגליה מצאה את הכיוון. הארי קיין מגיע חד ואיתו גם דלה עלי וראחים סטרלינג. האם זה יספיק למקום מכובד?

7. בלגיה - עד כה, "השדים האדומים" לא ממש הצליחו להביא את הפוטנציאל העצום שלהם לידי ביטוי בטורניר גדול. במונדיאל בברזיל הם הודחו ברבע הגמר על ידי ארגנטינה וביורו 2016 עפו באותו שלב מול וויילס. למרות זאת, הנבחרת של רוברטו מרטינס נראית טוב ולא הפסידה מאז משחק ידידות מול ספרד אי שם בספטמבר 2016. האם בלגיה יכולה לעשות צעד אחד קדימה?

6. פורטוגל - על הדרך בה זכתה ביורו אפשר להתווכח עד שהמונדיאל יתחיל, אבל כריסטיאנו רונאלדו וחבריו מגיעים לרוסיה בתור אלופי אירופה. עם הפסד אחד בלבד במשחק הפתיחה של המוקדמות, הסלסאו נראית שוב כמו אחת הנבחרות העוצמתיות בטורניר ותקווה להשכיח את ההדחה המשפילה בשלב הבתים ב-2014. חצי גמר הוא בהחלט יעד ריאלי עבור פרננדו סנטוס.

5. ארגנטינה - מה לא נאמר על האלביסלסטה בשנים האחרונות? מאז ההפסד בגמר לגרמניה ב-2014, היא הספיקה להפסיד בשני גמרים נוספים (קופה אמריקה), לקבל בהלם פרישה של ליאו מסי וחזרה, ולעלות למונדיאל רק במחזור הסיום דרך בית המוקדמות. גם התבוסה המחפירה לפני כחודש וחצי לספרד בהכנה (6:1) לא מוסיפה יותר מדי לכבוד של חורחה סמפאולי, אבל המונדיאל הוא אופרה אחרת לגמרי. בבית שכולל את קרואטיה, איסלנד וניגריה, ארגנטינה אמורה לסיים במקום הראשון וחצי גמר יהיה ריאלי מאוד עבורה.

4. ברזיל - גם ללא ניימאר, הסלסאו הראיתה שהיא יכולה להסתדר לא רע בכלל ורשמה שני ניצחונות במשחקים ההכנה האחרונים, כולל מיני נקמה על גרמניה. ברזיל שטיילה במהלך המוקדמות והפכה לנבחרת הראשונה שמבטיחה את מקומה (חוץ מרוסיה כמובן), צפויה לקבל את הכוכב שלה בחזרה בחודש הקרוב ולמרות שתגיע ללא דני אלבס הפצוע, יש לה מספיק שחקנים בטופ העולמי שצפויים לדבר חזק מאוד ברוסיה. המקום בחצי הגמר בהחלט אפשרי.

3. צרפת - עם הפסד אחד בלבד במוקדמות, קשה לראות נבחרת שיכולה לעצור את הטריקולור. צרפת מציגה את אחד הסגלים הכשרוניים והאימתניים ביותר בכדורגל העולמי, ואם תקבל יכולת שיא מאנטואן גריזמן, שמבוקש בברצלונה, ופול פוגבה, השמיים הם הגבול. דידייה דשאן ושחקניו נחושים לפצות על ההפסד בגמר יורו 2016 ומגיעים במומנטום הכי אדיר שאפשר מבחינתם על מנת לעשות זאת.

2. גרמניה - אלופת העולם מגיעה בכל הכוח על מנת לשמור על התואר שלה וכמובן שהיא הפייבוריטית העיקרית לעשות זאת. את שלב המוקדמות היא צלחה עם עשרה ניצחונות בעשרה משחקים, כבשה 43 שערים, ספגה ארבעה בלבד ועל הדרך הסגל המשני שלה זכה גם בגביע הקונפדרציות. גם ההפסד במשחק ההכנה לברזיל לא מפחית מהמומנטום איתו היא מגיעה לרוסיה. המאנשאפט מעולם לא נראיתה כה עוצמתית.

1. ספרד - ובמקום הראשון: לה רוחה. הבושות שעשתה במונדיאל 2014 והיכולת האומללה תחת ויסנטה דל בוסקה ביורו 2016 כבר מזמן נשכחו בספרד שמגיעה לרוסיה בכושר שיא. תשעה ניצחונות ותיקו אחד בלבד היה ללה רוחה בבית המוקדמות הישראלי שכלל גם את איטליה ואלבניה, וה-1:6 המדהים על ארגנטינה לפני חודש וחצי מהווה מפגן עוצמה נוסף. ז'ולן לופטגי נהנה מסגל עמוס בכישרון והצליח לייצב את השורות. זכייה שנייה בגביע העולם מחכה מעבר לפינה.