הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שיא של שערים: כל מספרי מונדיאל 2022

ירידה בשערים העצמיים ובאדומים, והשיא בכמות הקהל. סיכום סטטיסטי

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  19.12.22 - 15:25

תגיות: מונדיאל 2022

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן.

זה היה חודש מרתק של כדורגל: אליפות העולם בכדורגל הסתיימה אתמול (ראשון) באצטדיון לוסייל בקטאר, עם הגמר הבלתי נשכח בין ארגנטינה לצרפת. הגביע העולמי, שנערך הפעם בחורף, סחף אותנו לתקופה מרגשת, למשחקים גדולים ולרגעים שכל אחד מאיתנו יזכור לנצח. אז לרגל סיום הטורניר הגדול ביותר בתבל, הנה כמה מספרים שיוכלו לסכם לנו את הדרך שעברנו בחורף של 2022.

בסך הכל, בקטאר הובקעו 172 שערים ב-64 משחקים. אבסולוטית, זו כמות השערים הגבוהה אי פעם שהובקעה במונדיאל - שער אחד יותר מהמונדיאל בברזיל 2014 ובצרפת 1998 (171). בממוצע, הובקעו במונדיאל הזה 2.69 שערים למשחק, שזה הממוצע הטוב ביותר מאז המונדיאל בארה"ב 1994 (2.71).

אגב, באופן נדיר יחסית, כמות השערים בשלבי הנוק אאוט עלתה משמעותית על הכמות בשלב הבתים - 3.25 משמינית הגמר והלאה, 2.54 עד שלבי ההכרעה.

בראש טבלת מלך השערים עומד קיליאן אמבפה מצרפת עם שמונה שערים (שלושה מהם במשחק הגמר - לראשונה מאז ג'ף הרסט האנגלי ב-1966), שזו הכמות הכי גבוהה של שחקן במונדיאל בודד מאז רונאלדו "פנומנו" במונדיאל 2002 ביפן וקוריאה. היחיד שכבש יותר היה גרד מולר ממערב גרמניה, עם 10 שערים.

אחריו ברשימה עומדים שני שחקני נבחרת ארגנטינה - ליונל מסי (עם 7) וחוליאן אלבארס (4). במקום הרביעי בטבלה עומדים יחד שישה שחקנים עם 3 שערים: רישארליסון (ברזיל), אנר ולנסיה (אקוודור), מרכוס רשפורד ובוקאיו סאקה (אנגליה), קודי גאקפו (הולנד) וגונסאלו ראמוש (פורטוגל).

ברמת המבשלים המצטיינים - במונדיאל הזה היו חמישה שחקנים עם שלושה אסיסטים: ליונל מסי (ארגנטינה), איבן פרישיץ' (קרואטיה), הארי קיין (אנגליה), אנטואן גריזמן (צרפת) וברונו פרננדש (פורטוגל). מסי ואמבפה היו מעורבים ב-10 שערים כל אחד.

במונדיאל הנוכחי, היתה ירידה חדה בכמות השערים העצמיים - רק שני שחקנים כבשו לשער שלהם (אנסו פרננדס ונאיף אגר). ברוסיה היו לא פחות מ-12. גם בקרב הפנדלים יש ירידה דרסטית - בקטאר נשרקו 29 כדורי עונשין מ-11 מטר, הפעם רק 19.

ארבעה כרטיסים אדומים נשלפו במהלך המונדיאל - שלושה מתוכם מכרטיס צהוב שני (דנזל דאמפריס מהולנד, וואליד שדירה ממרוקו ו-וינסנט אבובאקר מקמרון). היחיד שהורחק בכרטיס אדום ישיר היה ויין הנסי, שוער נבחרת וויילס, במשחק מול איראן. מדובר בכמות זהה לזו של המונדיאל הקודם, גם אז הורחקו ארבעה שחקנים.

בנוסף, שני אנשי צוות הורחקו: מאמן נבחרת דרום קוריאה, פאולו בנטו ועוזר מאמן נבחרת קרואטיה (ושחקנה לשעבר) מריו מנדז'וקיץ'.

מבחינת כמויות הקהל, 88,966 צופים היו בשלושה משחקים של ארגנטינה באצטדיון לוסייל - מול מקסיקו, קרואטיה ובגמר מול צרפת. זו הכמות הגדולה ביותר מאז משחק הגמר של 1994, בין ברזיל לאיטליה בפסאדינה, שם היו 91,194 צופים.