הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בצרפת ניתחו: איך כובשים מול נבחרת מרוקו?

בין לחץ גבוה לכדורי עומק: מה אלופת העולם צריכה לעשות מול ההגנה החזקה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  14.12.22 - 15:25

באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן

נבחרת מרוקו היא ההפתעה הכי גדולה שיש למונדיאל 2022 להציע, והסיבה המרכזית לכך היא החולייה האחורית. בחמישה משחקים עד כה, ההגנה של וואליד רגראגי ספגה רק שער אחד בלבד, וגם הוא היה עצמי (נייף אגר ב-1:2 על קנדה). ורגע לפני חצי הגמר מול צרפת, ב"ל'אקיפ" ניתחו את נקודות התורפה שאלופת העולם תוכל לנצל כדי להגיע לגמר שני ברציפות.

חילוצי כדור גבוהים - לאורך הטורניר, מרוקו הראתה שאין ממש סיבה לבנות על חוסר משמעת או שאננות בחלק האחורי שלה. מנגד, היא עלולה להיות פחות מאורגנת כשהיא מנסה לצאת להתקפה מתפרצת.

כאשר הם חוטפים כדור, אריות האטלס יוצאים טוב מלחץ ומכדררים בדרך לרחבת ביריב. איבוד של מרוקו בפרק הזמן הזה עשוי להיות הזדמנות נהדרת עבור הנבחרת היריבה לתקוף במהירות ולנצל זאת, כאשר צוינו ההזדמנות של ניקולה ולאשיץ' בדקה ה-45 ב-0:0 עם קרואטיה, וההצלה של יאסין בונו מול ז'ואאו פליקס הפורטוגלי ברבע הגמר, שהגיעה אחרי איבוד כדור מרוקאי כ-20 מטרים מהשער.

האגפים במעברים - העבודה ההגנתית של שחקני הכנף, סופיאן בופאל וחכים זייש, מרשימה מאוד. עם זאת, הם עלולים להיות רחוקים מהמגינים באגף שלהם כשהם מנסים לצאת להתקפות מתפרצות, אך מאבדים את הכדור תוך כדי, כך שליריבה נוצרים שטחים באגפים שאותם הם יכולים לנצל ולהעמיס, וגם זה כמובן צריך לקרות מהר.

רוב ההזדמנויות מגיעות מהאגף, ודוגמא בולטת היא הבעיטה של ברונו פרננדש ששפשפה את המשקוף בדקה ה-63 אחרי מסירה בודדת שקיבל, זאת בחלוף שלוש שניות בלבד ממתפרצת כושלת של אשרף חכימי וזייש.

מסירות עומק ישירות - בניגוד לחלקים גדולים מהמשחק, שחקני מרוקו לא רגילים "לשבת" על השער שלהם בחצי השעה הראשונה, ומשחקים במערך 4-1-4-1 קומפקטי שמשאיר כ-10 מטרים בין קו ההגנה לרחבה, שאותו היריבה יכולה לנצל, בלי לנסות לשחק בתוכו. לדוגמא, אחת ההזדמנויות הנדירות של ספרד בשמינית הגמר היו מכדור עומק למרקו אסנסיו בדקה ה-27.