הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תעלומה: האם שחקני רוסיה עברו בדיקת סמים?

הפתיחה הנפלאה הביאה לתהיות, פיפ"א מסרבת לחשוף את הפרטים וכמויות הבדיקות שנערכו למארחת

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט  22.06.18 - 12:47

אחרי הפתיחה החלומית של רוסיה במונדיאל (מאזן מושלם של שני ניצחונות ויחס שערים 1:8), קולות ברחבי העולם קראו לבצע בדיקות סמים לשחקני הנבחרת. אממה? פיפ"א סירבה לחשוף כמה בדיקות סמים היא קיימה לשחקני הנבחרת המארחת, מה שעורר חשש עוד יותר גדול, כך לפחות דיווחו ב"טלגרף" הבריטי.

מי שהוביל את הדרישה לדעת כמה בדיקות סמים בוצעו לשחקני נבחרת רוסיה, אם בכלל, הוא מנכ"ל הסוכנות האמריקאית נגד שימוש בסמים, טראוויס טיגארט, שהבהיר כי רוסיה חייבת להיות נבדקת באופן אגרסיבי כדי להגן על אמון הציבור ביושר של גביע העולם.

עוד לפני שהבעיטה הראשונה במונדיאל נבעטה, פיפ"א הייתה נתונה תחת לחץ כבד וחשש ששערוריית הסמים הגדולה ביותר בתולדות הספורט, שהתרחשה באולימפיאדת החורף בסוצ'י ובה היו מעורבים מאות ספורטאים רוסים, תחזור על עצמה. בעקבות היכולת הטובה מצד חניכיו של סטניסלב צ'רצ'סוב, הועלו תהיות בנוגע לשחקני רוסיה, אך למרות זאת בפיפ"א סירבו לנדב מידע בעניין.

על פי הנתונים הסטטיסטיים עד כה במונדיאל, שלושת השחקנים שרצו הכי הרבה בגביע העולם מגיעים מנבחרת רוסיה (אלכסנדר גולובין, אלכסנדר סמדוב ויורי גזינסקי, שרצו 11 ק"מ כ"א), כשגם רומן זובנין נמצא בצמרת עם קצת יותר מ-10 ק"מ בממוצע למשחק. לשם השוואה, בטופ 15 יש רק שני נציגים לגרמניה (קרוס וקימיך), נציג אחד לספרד (קוקה) ונציג אחד לאנגליה (ג'סי לינגארד).

טיגארט, שחשף את השימוש בסמים של הרוכב לאנס ארמסטרונג, הסביר: "שיפורים פתאומיים בזירה הספורטיבית תמיד צריכים להיחקר וכמה שיותר מהר, זאת על פי חוקים בינלאומיים. תצוגות יוצאות דופן בספורט דורשות בדיקות נוספות".

ברוסיה יצאו באופן מיידי להגנת השחקנים והנבחרת בטענה שיש הרבה סיבות ליכולת הטובה ולמוטיבציה בפתיחת הטורניר כמו העובדה שהם מארחים את הטורניר והאדרנלין שזורם יותר ממה שהוא בדרך כלל. ברוסיה הסבירו שהמדינה כולה מצפה מהשחקנים שייתנו את כולם ולכן הם מתאמצים כל כך במגרש כדי לפצות על הנחיתות שלהם. דובר פיפ"א התבקש להגיב לטענות ומסר תגובה רשמית: "כשמדובר בבדיקות במהלך תחרות, אנא הבינו שאנחנו לא יכולים להגיב".